Roskilde Festival: Kan ikke matche rekordoverskud

Den sidste tone har lydt fra koncerterne på årets Roskilde Festival, og arrangørerne er klar til at gøre status.

Kassen er ikke endeligt gjort op, men pilen peger i retning af et overskud på 15 til 18 millioner, hvilket ikke kan matche de 26,7 millioner kroner, som festivalen tjente sidste år.

Det var imidlertid også det bedste resultat i festivalens 43-årige levetid, og der er således fin tilfredshed hos talsperson Christina Bilde.

- Vi kommer ikke op i den størrelsesorden, vi så sidste år, men vi synes, det er et rigtig flot overskud, når man sammenligner længere tilbage, siger hun til Ritzau.

I 2013 lød overskuddet således blot på 6,6 millioner kroner, mens det i 2012 var på 12,8 millioner.

Festivalen forklarer den forventede overskudsnedgang med stigende udgifter til musik.

- Vi har sat vores musikbudget op i løbet af året, og der har været en ændring i dollarkursen til vores ulempe, påpeger Christina Bilde.

Samtidig har festivalen heller ikke kunne sælge helt så mange endagsbilletter, som sidste år, selvom de 80.000 partoutbilletter var udsolgt flere uger før start.

- Sidste år var vi lidt flere mennesker på pladsen og havde også flere endagsbilletter til salg til om torsdagen (hvor Rolling Stones spillede, red.), konstaterer hun og tilføjer:

- I år fik vi ikke udsolgt onsdag og torsdag, hvilket egentlig var forventelig, da onsdag var ny spilledag og torsdag altid har været svær. Det var exceptionelt, at den var udsolgt sidste år, siger hun.

Til gengæld har festivalen endnu engang haft glæde af godt vejr, som betyder større omsætning i boderne og færre omkostninger til oprydning, end hvis det har regnet.

Det endelige tal for årets overskud bliver først opgjort i forbindelse med festivalens årsregnskab i foråret 2016. Overskuddet doneres til velgørenhed.

/ritzau/

 

Dagens Gossip