Roskilde Festival: McCartneys show bliver nostalgisk

Paul McCartney står for at skabe det historiske vingesus på årets Roskilde Festival, når festivalen løber af stablen til sommer. Det tidligere The Beatles-medlem er netop offentliggjort som et af festivalens internationale hovednavne.

- Vi forventer, at han kan lave en stor og samlende oplevelse på Roskilde Festival, siger Anders Wahrén, Roskilde Festivals musikchef.

- Det bliver et storslået rockshow.

En stor del af Paul McCartneys sangkatalog på Roskilde Festival vil være gamle Beatles-numre, men der bliver også plads til hans egne sange og numre fra hans tid i gruppen Wings, når han går på scenen lørdag 4. juli, fortæller Anders Wahrén.

Roskilde Festival giver Paul McCartney al den tid, han ønsker at bruge på Orange Scene, og musikchefen forventer, at hans optræden vil vare mellem to og tre timer.

Selvom Paul McCartney med sine 72 år er tre gange ældre end den gennemsnitlige gæst på Roskilde Festival, mener musikchefen, at det unge publikum har et forhold til hans musik, og han forventer, at Paul McCartneys optræden bliver et tilløbsstykke.

- Der er musikhistorie og nostalgi forbundet med hans musik. Mange af vores publikummer er vokset op med forældre, der har hørt The Beatles og Paul McCartney.

- Og hvis man tager rundt på højskoler og efterskoler, så vil en masse numre, som han har været med til at skabe, stadig være med på repertoiret, siger Anders Wahrén.

Han mener, at det tidligere Beatle-medlem ikke på noget tidspunkt har været irrelevant som kunstner, og hans musikalske karriere er langt fra gået i stå. Eksempelvis samarbejder han aktuelt med musikere som Kanye West og Rihanna.

Det er 11 år siden, at Paul McCartney sidst spillede i Danmark.

Indtil videre har Roskilde Festival afsløret 79 ud af i alt 169 navne, som kan opleves på årets festival. Andre store kunstnere, der er offentliggjort, er blandt andre rockbandet Muse, sangeren Pharrell Williams og musikprojektet Florence and the Machine.

Der er stadig et par meget store kunstnere, som ikke er offentliggjort, fortæller Anders Wahrén, men han vil endnu ikke afsløre, hvem det drejer sig om.

Roskilde Festival forventer at offentliggøre sit fulde program i slutningen af marts.

/ritzau/

 

Dagens Gossip