Roskilde Festival satser på mindre elektronisk hovednavn

Når Roskilde Festival skruer op for musikken i de første dage af juli, bliver det med Disclosure som hovednavn inden for den elektroniske genre.

Den britiske duo er torsdag offentliggjort som et ud af 22 nye navne til festivalens program.

- Man skal passe på, hvad man siger, for der kan være mange forskellige opfattelser af, hvad der er det bedste, men som det ser ud nu, bliver det det største af de elektroniske navne, siger chefbooker Anders Wahrén til Ritzau.

Disclosure består af brødrene Guy og Howard Lawrence, som kommer til at spille på festivalens hovedscene, Orange. For to år siden spillede de på den lille Apollo-scene på Dyrskuepladsen.

Den elektroniske musik har allerede sat sit præg på programmerne hos andre danske festivaler, hvor Smukfest har annonceret stjerner som Tiësto, Hardwell og Avicii, mens den nye Tinderbox Festival i Odense har tiltrukket Calvin Harris og Axwell ^ Ingrosso.

- Det er en genre, der er begyndt at sælge mange billetter, og det betyder meget for mange rundt omkring os, konstaterer Anders Wahrén og tilføjer:

- Ved at gå efter Disclosure vælger vi at tage et navn, som måske ikke er det, der har flest YouTube-klik lige nu, men som vi tror vil blive den bedste oplevelse for vores publikum.

Roskilde-bookeren mener, at hans elektroniske hovednavn trods mindre målbar popularitet har en bredere appel end konkurrenternes.

- De kan levere et sammenhængende show og en bedre oplevelse, også for de folk, som måske ikke lige kender dem eller den elektroniske musik særlig godt, pointerer han og tilføjer:

- Tiesto, Calvin Harris og Hardwell gør det rigtig godt for et specifikt publikum, men jeg er ikke sikker på, at de har den samme tværgående appel, som vi gerne vil ramme med vores store navne.

Foruden Disclosure er det ligeledes britiske band Florence + The Machine også torsdag meldt på vej mod Orange.

Her slutter de sig dermed til et felt, som allerede tæller Pharell Williams, Muse, Suspekt og Mew.

Med torsdagens tilføjelser, der også tæller det amerikanske hiphopkollektiv Doomtree, det norske metalband Enslaved og den jamaicanske reggaesanger Barrington Levy, har festivalen offentliggjort 54 ud af i alt 169 kunstnere.

Anders Wahrén forventer at have annonceret størstedelen af programmet omkring starten af april.

/ritzau/

 

Dagens Gossip