Roskilde Festival vil dele millioner ud

Roskilde Festival fik sidste år et overskud på 6,6 millioner kroner. Det er ikke penge, der skal gemmes til dårligere tider - det er millioner, der skal gives væk. Oven i har de deltagende foreninger og organisationer tjent 19,2 millioner kroner.

Hele overskuddet fra festivalen doneres til velgørende organisationer. Og Steen Jørgensen, formand for Foreningen Roskilde Festivals bestyrelse, er glad og stolt over, at Roskilde Festival igen har formået at få et millionoverskud.

- Vi glæder os til, at det nu skal doneres til velgørenhed, for vi ved, at vi med vores donationer gør en forskel for rigtig mange mennesker, siger han i en pressemeddelelse fra festivalen.

Pengene havner i Foreningen Roskilde Festival, der primært donerer til projekter og initiativer, der ligger inden for Roskilde Festivals værdisæt. Og hele overskuddet skal være udloddet inden starten på Roskilde Festival 2014.

- Foreningens bestyrelse finder selv de projekter, de vil støtte, så man kan ikke indsende ansøgning, siger Steen Jørgensen.

- Vi har dog fået mange gode idéer fra kampagnen Your Donations, hvor Roskilde Festivals frivillige, gæster og andre interesserede kan være med til at pege på, hvem der skal doneres penge til, siger formanden.

Nogen af dem, der får penge, er Folkekirkens Nødhjælp. Et projekt, som skal skabe aktive medborgere i Burma gennem selvhjælpsgrupper for kvinder i landsbyer, har allerede fået 900.000 kroner - og nu får det yderlig en halv million kroner.

De 19,2 millioner kroner, som de 220 frivillige foreninger og organisationer på festivalen har tjent, er det bedste resultat for foreningerne i festivalens historie.

Det er Foreningen Roskilde Festival, der hvert år arrangerer Roskilde Festival. Formålet er at støtte humanitære og kulturelle initiativer.

Foreningen Roskilde Festival er momsfritaget og kan derfor ikke bruge overskuddet på kommende festivaler eller til andre investeringer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip