Rottefund lukker dansk chokoladevirksomhed

Skrevet af admin

10/04/2015

Mest læste i dag

Medarbejdere fra Fødevarestyrelsen gjorde for nylig en bizar opdagelse, da de besøgte fødevarevirksomheden Alt Pack og virksomhedens ulovlige lager i Sønderjylland.

På paller med chokolade og andre sukkervarer, som virksomheden pakker og leverer til danske supermarkeder, var der omfattende spor efter rotter.

- Der var både rotteurin og rotteekskrementer på mange paller og i lokalerne, siger pressemedarbejder Erik Jepsen fra Fødevarestyrelsen.

Det var særligt på det uregistrerede lager på Vestermarksvej i Aabenraa, at den var gal.

- Der var massive spor efter rotterne. Selve virksomheden, der ligger i Rødekro, har fået varer fra lageret, så begge steder er blevet lukket i dag, siger Erik Jepsen til Ritzau.

Fødevarestyrelsen har påbudt Alt Pack at trække samtlige varer tilbage fra deres aftagere.

Torsdag aften er styrelsen desuden ved at undersøge, hvilke supermarkeder Alt Pack leverer til, og hvilke varer virksomheden mere præcist håndterer.

- Vi har været i kontakt med både Coop og Dansk Supermarked, siger Erik Jepsen.

Han er dog ikke sikker på, at supermarkedskæderne modtager varer fra Alt Pack.

Det vil stå klart fredag, siger pressemedarbejderen.

Hvis det viser sig, at man har fået fødevarer inficeret med rotteekskrementer med sig hjem fra supermarkedet, er budskabet klart: De skal smides ud, fastslår Fødevarestyrelsen.

Rotteekskrementer og især rotteurin er overordentligt smitsomt og kan give Weils sygdom.

Symptomerne er en influenzalignende tilstand med feber, hovedpine og muskelsmerter, og i værste tilfælde kan lever- og nyrefunktioner svigte.

/ritzau/