Roubaix-konge håber på lyncomeback til brostenene

Den belgiske cykelrytter Tom Boonen (Etixx-Quick Step) var dømt ude af alle forårets brostensklassikere, som ellers traditionelt er hans domæne.

Han styrtede og slog sin skulder slemt på første etape af Paris-Nice den 8. marts. Bulletinerne lød på to måneders pause for den 34-årige brostensekspert.

I fredags afslørende han selv, at han havde cyklet 100 kilometer trods en smertende skulder, og nu jagter han overraskende et comeback i Paris-Roubaix den 12. april, altså en hel måned før beregnet.

Det siger Marc Coucke, som er topchef hos det belgiske cykelholds storsponsor Omega Pharma, ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Tom Boonen træner hårdt. Der er en procents chance for, at han deltager i Paris-Roubaix, skriver Marc Coucke på Twitter.

- Tom har forklaret, at han vil træne på Paris-Roubaix-ruten. Derefter vil han tage en beslutning om, hvorvidt han vil deltage, lyder det fra Coucke.

Tom Boonen har vundet Paris-Roubaix fire gange, og han var det første af flere prominente navne, som er faldet ud af favoritfeltet i forårets klassikere.

I fredags styrtede Fabian Cancellara (Trek) og fik et brud på et par ryghvirvler. Dermed er sidste års vinder af Flandern Rundt ude i resten af foråret.

I weekenden styrtede det norske klassikerhåb Edvald Boasson-Hagen og brækkede kravebenet. Han er også ude af de kommende forårsklassikere.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip