Per Rud: Elmander passer til projekt Brøndby

Han var den sidste af de helt store profiler, der smuttede. Samtidig med træner Michael Laudrup, der også sagde farvel i sommeren 2006, pakkede Johan Elmander sine sager og tog til franske Toulouse efter to succesrige år i Brøndby.

Inden for et år havde de 10-dobbelte danske fodboldmestre først sagt farvel til Thomas Kahlenberg i sommeren 2005 og dernæst Daniel Agger og Morten Skoubo i vinteren 2006.

Men trods salget af dem og Johan Elmander, havde ingen i Brøndby formentlig forventet den nedtur, der skulle komme, både sportsligt og økonomisk, frem mod næsten-nedrykningen fra Superligaen i 2013, som blev afværget i sidste spillerunde.

Efter sidste sæsons fjerdeplads ser Brøndbys sportsdirektør, Per Rud, i høj grad den i dag 33-årige Johan Elmander som en spiller, der kan bygge bro mellem fortiden og en succesrig fremtid for klubben.

- Vi har set på, hvor meget han har spillet i mange sæsoner. Vi har set på hans skadeshistorik, vi har talt med mange om, hvordan han træner og haft et grundigt lægetjek. Vi har været hele vejen rundt.

- Vi kan se en spiller, som gennem hele sin karriere har vundet mange titler. Han har spillet stort set fuld tid, og han har lavet i gennemsnit 12 mål i turneringerne set over en lang karriere.

- Vi er så sikre, som man kan være i denne branche, på, at her har vi en spiller, som både motivationsmæssigt, spillemæssigt og skadesmæssigt passer godt til vores projekt, siger Per Rud.

Johan Elmander har siden afskeden med Brøndby i 2006 spillet for Toulouse, Bolton, Galatasaray og Norwich.

Angriberen, der har spillet 79 A-landskampe og scoret 20 mål for Sverige, satser på, at Brøndby igen kan være med til at spille om mesterskabet. Det vandt klubben senest i 2005, da Elmander var en stor profil på holdet.

- Jeg har da et håb om, at Johan Elmander kan være med til at løfte os yderligere. Vi spekulerer ikke i placeringer, vi ser på, hvordan vi kan flytte os på alle parametre.

- Det er på træningsindsatsen, træningskulturen, indstillingen, vinderattituden og selvfølgelig også på mål.

- På alle de parametre, jeg har nævnt, er jeg sikker på, at Johan vil gå forrest. Hvis det lykkes, bliver præstationerne bedre, og så løfter vi os også i ligaen, siger Per Rud.

/ritzau/

 

Dagens Gossip