Rumænsk storskytte vækker respekt i Danmarks EM-lejr

Mens der ikke var noget særligt frygtindgydende over Rumæniens indsats i EM-premierekampen mod Norge, er der et navn på det rumænske hold, der vækker respekt, så snart modstanderne hører det.

Venstrebacken Cristina Neagu fra den montenegrinske storklub Buducnost er en af verdens absolut bedste håndboldspillere, hvilket Danmarks anfører Line Jørgensen oplevede, da FC Midtjylland mødte Buducnost i Champions League i sidste sæson.

- Vi spillede lige overfor hinanden, og jeg ville ønske, jeg kunne sige, at hun var nem at have med at gøre, siger Jørgensen, der får fornøjelsen igen tirsdag aften, når Danmark og Rumænien mødes ved EM.

- Hun kan lidt af hvert. Hun skyder, som en hest sparker. Og så er hun fantastisk god til at vurdere, hvornår hun skal afslutte, og hvornår hun skal spille bolden videre. Det er en, man skal kigge ekstra på.

Cristina Neagu hamrede syv bolde i nettet mod Norge, men var ellers ikke helt på toppen ved den lejlighed. Hun brugte 17 forsøg til sine scoringer og faldt i niveau med resten af det skuffende hold.

Norge lykkedes med en taktik, der gik ud på at markere Neagus holdkammerater tæt, hvilket overlod stjernespilleren til sig selv.

- Der er meget, der handler om hende. Men vi skal jo ikke glemme de andre spillere, for har vi for meget fokus på Neagu, så bliver der for meget plads til hendes holdkammerater, og det er jo ikke dårlige spillere, siger Line Jørgensen.

Hun regner med, at rumænerne rejser sig og yder mere modstand mod Danmark.

- Rumænerne kom først herned dagen før premierekampen, og det tror jeg handicappede dem lidt mod Norge. Man skal lige have rystet rejsen ud af benene, selv om de ikke har så langt til Ungarn.

- Jeg tror, vi får et andet rumænsk hold at se mod os, siger Line Jørgensen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip