Rumænsk vognmand fik straksbøde på 54.000 kroner

11/10/2012 13:09

Elo Christoffersen

Nyheder

Mest læste i dag

En rumænsk vognmand var tirsdag impliceret i et færdselsuheld i det sydlige Aarhus, hvor han påkørte en cyklist, da han ville svinge til højre. Forseelsen kostede manden en straksbøde på 350 euro, og cyklisten slap uden de store skrammer.

Men en vaks medarbejder hos politiets vagtcentral besluttede sig for at bede nogle kollegaer fra færdselsafdelingen, med speciale i tungvogne, at kigge nærmere på den rumænske vognmand – og det viste sig at være en rigtig god idé.

Ved nærmere undersøgelse i går kunne færdselsbetjentene nemlig konstatere, at vognmanden havde mere på samvittigheden end tirsdagens højresvingsulykke. Han havde blandt andet fusket med sin køre-/hviletidsregistrering, overtrådt kontrolapparatsforordningen (hvilket betyder, der mangler dokumentation for udført kørsel) og foretaget ulovlig cabotagekørsel (transport mellem to destinationer inden for et andet lands grænser).

Så nu har chaufføren fået en straksbøde på 54.000 kroner, som han skal betale for at få sin lastbil retur. Det har han dog ikke været i stand til, så lastbilen står indtil videre hos færdselspolitiet i Randers, mens han arbejder på at skaffe penge til betale bøden.