Rummenigge kræver Fifa-oprydning: Platini er manden

Bayern Münchens bestyrelsesformand, Karl-Heinz Rummenigge, ser franske Michel Platini som manden, der kan rydde op i fodboldverdenen.

Derfor støtter den tidligere tyske storspiller Platinis kandidatur til posten som præsident for Det Internationale Fodboldforbund, Fifa.

- Jeg vil have tillid til, at Michel (Platini, red.) er i stand til at forny fodboldverdenen. Han skal komme med reformer, men det første skridt er, at han bliver valgt som præsident, siger Karl-Heinz Rummenigge ifølge nyhedsbureauet dpa.

Her nævner tyskeren også, at Platini "har talent og evne til at bringe folk sammen".

Karl-Heinz Rummenigge er ud over posten som bestyrelsesformand i Bayern München også i spidsen for klubbernes organisation - European Club Association, ECA.

Han afviser i interviewet, at han selv er interesseret i at kandidere som Platinis afløser som præsident for Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa.

Michel Platini er kandidat til at afløse Sepp Blatter som Fifa-præsident ved den ekstraordinære kongres den 26. februar.

Det samme er foreløbig Prins Ali Bin Al Hussein fra Jordan samt sydkoreanske Chung Mong-joon, der er tidligere vicepræsident i Fifa.

Fifa befinder sig i sin værste krise nogensinde, efter at korruptionsskandalen brød ud kort før den seneste kongres i maj.

Her slog schweizisk politi til og arresterede en række Fifa-folk samt forretningsfolk på opfordring fra de amerikanske myndigheder, der efterforsker korruption relateret til Fifa for over en milliard kroner.

Fifa afholder de kommende dage møde i eksekutivkomitéen.

Det sker i lyset af, at forbundet for nylig sendte generalsekretæren Jerome Valcke på orlov på ubestemt tid, efter at Valckes navn har været nævnt i forbindelse med nogle mistænkelige pengeoverførsler fra Fifa.

Samtidig har schweiziske myndigheder de seneste dage valgt at godkende udleveringen af Fifa-personer til USA.

Det handler om Eugenio Figueredo fra Uruguay, der er tidligere vicepræsident i Fifa samt Rafael Esquivel fra Venezuela.

Esquivel er tidligere præsident for Venezuelas fodboldforbund og medlem af eksekutivkomitéen i Det Sydamerikanske Fodboldforbund, Conmebol.

Eventuelle kandidater til posten som Fifa-præsident har indtil den 26. oktober til at meddele, at de stiller op til valget.

/ritzau/

 

Dagens Gossip