Rusland åbner for øget amerikansk samarbejde i Syrien

Det er vigtigt, at der bliver etableret et praktisk samarbejde mellem Rusland og den USA-ledede koalition i Syrien. Det siger Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, ifølge det russiske nyhedsbureau Tass.

Mens USA går benhårdt efter at bekæmpe den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS), har Rusland, der er allieret med Syriens præsident, Bashar al-Assad, i højere grad rettet sigtekornet mod samtlige oprørsgrupper i det krigshærgede land.

Men nu siger udenrigsminister Sergej Lavrov altså, at det er vigtigt, at de to lande samarbejder på en god måde.

Det sker på et møde med regeringstoppen i De Forende Arabiske Emirater. Ud over Syrien bliver situationen i den arabiske region og på oliemarkedet også vendt.

Rusland har været særdeles aktive i Syrien, og alene i den seneste uge har det russiske luftvåben 468 gange været på bombetogt i det mellemøstlige land.

Luftvåbnet har i den periode ramt over 1300 bombemål på oprørernes side, sagde det russiske forsvarsministerium mandag til flere russiske medier.

I sidste uge blev det meldt ud, at siden Rusland indledte sine luftangreb i Syrien 30. september sidste år, har landet dræbt næsten 1400 civile syrere.

Det var overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, der lørdag kunne oplyse tallene. Her fremgik det også, at de russiske angreb har kostet 965 militante fra IS og 1233 krigere fra andre oprørsgrupper livet.

FN's særlige udsendte til Syrien, Staffan de Mistura, har tirsdag indledt samtaler med repræsentanter fra Syriens regering for at få sparket gang i fredsforhandlingerne i Genève.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip