Rusland advarer EU om afbrydelser i gasleverancer

Den russiske energiminister, Aleksander Novak, siger fredag, at der er stor risiko for afbrydelser i Ruslands gasforsyninger til Europa på grund af de internationale spændinger i forbindelse med krisen i Ukraine.

- Der er stor risiko for, at Gazproms leverancer til Europa bliver stjålet af Ukraine for deres egen vindings skyld, siger Novak på et fælles pressemøde med EU's energikommissær, Günther Oettinger.

- Situationen er ekstrem kritisk, alt imens at opvarmingssæsonen nærmer sig, siger Novak.

Ruslands energiminister mødtes fredag med EU's energikommissær i Ruslands hovedstad, Moskva, for at drøfte de russiske gasleverancer til flere EU-lande.

Oettinger forholder sig ikke til den russiske frygt, men han erklærer, at det er EU's opgave at sikre gasleverancerne for alle parter.

- Vores primære mål er at sikre gasforsyningerne til EU og dets borgere, mens også for borgerne i Rusland, Ukraine, de vestlige Balkan-lande heriblandt ansøgerlandene og Moldova, siger Günther Oettinger.

- Vi har aftalt en midlertidig gaspris for de næste få måneder, mens vi venter på, at Voldgiftsdomstolen i Stockholm fastsætter den endelige pris. Ukraine må betale et beløb for den gas, der skal leveres i de kommende måneder, siger han.

Omkring halvdelen af de russiske gasleverancer går via rørledninger gennem det kriseramte Ukraine.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip