Rusland afviser at have nedskudt ukrainsk fly

Ruslands FN-ambassadør, Vitalij Tjurkin, afviser beskyldninger om, at Rusland har skudt et ukrainsk krigsfly ned.

Samtidig siger det russiske forsvarsministerium i en erklæring, at beskyldningerne er "absurde".

- Rusland har ikke nedskudt et ukrainsk SU-25 kampfly, som var på en mission over det østlige Ukraine, siger den russiske FN-ambassadør.

Det russiske nyhedsbureau RIA skriver samtidig, at beskyldningerne er meningsløse.

- Det er absurd lige som alle tidligere beskyldninger, der er fremsat af lederne i Kijev mod det russiske forsvarsministerium, siger en talsmand fra ministeriet.

I en erklæring fra det russiske sikkerhedsråd torsdag eftermiddag hedder det, at "Rusland ønsker ikke krig mod den broderlige nation Ukraine."

Det er første gang, at Ukraine direkte har beskyldt Rusland for at bruge dets luftvåben i konflikten.

- Et militærfly fra det russiske luftvåben har gennemført et raketangreb mod et ukrainsk fly, da det var på opgave over ukrainsk territorium, skriver Ukraines Nationale Sikkerheds- og Forsvarsråd på Twitter.

Piloten skal have haft held til at nå ud af flyet, inden det styrtede til jorden. Han er siden blevet reddet af ukrainske styrker, siger landets militær.

Beskyldningen om nedskydningen kommer efter, at Kijev tidligere på ugen påstod, at et ukrainsk militærtransportfly, der blev skudt ned over det østlige Ukraine, sandsynligvis blev ramt af et missil affyret fra den russiske side af grænsen.

To af de otte ombordværende blev angiveligt dræbt. Fire blev reddet af den ukrainske hær, mens de sidste to blev taget til fange af prorussiske oprørere, oplyser ukrainske myndigheder.EU og USA har netop givet sanktionerne mod Rusland endnu en stramning, da de vestlige lande ikke mener, at russerne gør nok for at stoppe krigshandlingerne i det østlige Ukraine.

I løbet af de seneste tre måneder er flere end 600 mennesker blevet dræbt i konflikten.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip