Rusland beskylder Nato for at øge spændinger om Ukraine

Den russiske Nato-udsending, Alexander Grusjko, sender en byge af beskyldninger mod Nato, som, han mener, har medskyld i militære aktiviteter nær den russiske grænse, og at disse aktiviteter er uden fortilfælde.

Grusjko siger til det russiske nyhedsbureau RIA, at aktiviteterne er med til at øge spændingerne, og de kan bidrage til at underminere eksisterende sikkerhedsaftaler.

Russerne beskylder Nato for at opmuntre Ukraine til at anvende militærmagt i det østlige Ukraine og for at besværliggøre en politisk fredelig løsning på konflikten i landet.

Mandag er der ubekræftede meldinger om, at ukrainske kampfly har bombet prorussiske separatisters bygning i Lugansk, et tidligere regionshovedkvarter, med døde og kvæstede til følge.

En talskvinde for Nato siger efter mødet - det første siden marts - at der aktuelt er langt mellem Ruslands og Vestens syn på situationen i Ukraine.

- Det er klart, at der er fundamentalt forskellige syn på krisen, på dens årsager, og hvad der sker lige nu, og hvordan den skal løses, sagde Nato-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen som afslutning på mødet ifølge talskvinde Oana Lungescu.

Nato's ambassadører opfordrer Rusland til at indlede en konstruktiv dialog med Ukraines nyvalgte præsident, Petro Porosjenko.

Samtidig slog forsvarsalliancen fast over for Rusland, at den ikke accepterer Ruslands annektering af Krim.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip