Rusland: EU aflyser freden i Ukraine med nye sanktioner

EU har med de nye sanktioner over for Rusland, som vil blive annonceret fredag, erklæret sig som modstander af fredsprocessen i Ukraine, siger det russiske udenrigsministerium.

- Ved at tage dette skridt har EU de facto taget et valg mod en fredelig løsning på den interne ukrainske krise, hedder det.

- I dag er Bruxelles og lederne for EU-landene nødt til at give et klart svar til EU's borgere om, hvorfor de sætter dem i fare for konfrontation, økonomisk stagnation og arbejdsløshed, skriver ministeriet videre.

USA meddeler torsdag aften, at det sætter Ruslands største bank, Svervank, på den amerikanske sanktionsliste. Banken vil få beskåret adgang til at rejse kapital i USA.

Rusland har nægtet på nogen måde at være involveret i den ukrainske krise, men de vestlige lande anklager regeringen i Moskva for at bevæbne oprørerne og sende russiske soldater ind i det østlige Ukraine.

De nye sanktioner ventes at ramme Ruslands største olieproducenter og operatører på olieledninger. Det drejer sig om Rosneft, Transneft og Gazprom Neft.

De vil i fremtiden ikke få mulighed for at dække deres finansieringsbehov gennem europæiske banker og finansvirksomheder, siger en EU-diplomat.

Det er sanktioner, som ventes at ramme de russiske selskaber hårdt.

Der er også føjet yderligere 24 navne til listen over personer, der nægtes indrejse i EU og får deres midler i europæiske banker indefrosset.

EU tilbyder at fjerne sanktionerne igen, hvis våbenhvilen i Ukraine holder og fredsprocessen holdes på sporet.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip