Rusland: Fransk kampfly fløj for tæt på delegationsfly

Den russiske regering er oprørt over en episode i schweizisk luftrum mandag, da et kampfly fløj tæt på et delegationsfly fra Rusland med formanden for det russiske underhus om bord.

Rusland indkaldte efterfølgende den franske ambassadør til møde for at få en forklaring, men siden har Schweiz oplyst, at kampflyet var schweizisk.

- Det schweiziske fly F/A-18 nærmede sig et russisk fly i schweizisk luftrum over byen Biel. Det skete i overensstemmelse med almindelig procedure for luftpatruljer, siger Peter Minder, som er talsmand i det schweiziske forsvarsministerium, ifølge Tass.

Peter Minder fortæller, at schweiziske kampfly udfører omkring 100 af den slags patruljer årligt.

Hændelsen skete, da Sergej Narysjkin, som er formand for det russiske underhus, Dumaen, var på vej til Genève for at deltage i et møde med andre internationale parlamentarikere.

Lufthavnen i Genève ligger meget tæt på grænsen til Frankrig, hvilket formentlig har medført forvirring om episoden.

Frankrigs forsvarsministerium og udenrigsministerium udtrykker mandag aften ærgrelse over, at landets ambassadør blev indkaldt, når Frankrig ikke på nogen måde har været involveret i sagen.

Tidligere på måneden var præsident Putin i Paris for at diskutere konflikten i Ukraine med den franske præsident, François Hollande, og den tyske forbundskansler, Angela Merkel.

Hændelsen kommer i forlængelse af langvarige spændinger mellem Rusland og Vesten om russernes rolle i konflikterne i Ukraine og Syrien.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip