Rusland gennemfører omfattende angreb i Syrien

Russiske kampfly har onsdag gennemført omfattende bombeangreb i de syriske provinser Hama og Idlib i den nordvestlige del af landet.

Det oplyser overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder ifølge Reuters.

Bombeangrebene skete ifølge observatoriet samtidig med, at "regeringsstyrker" på landjorden angreb mindst fire af oprørernes positioner.

Betegnelsen regeringsstyrker bruger observatoriet til at beskrive det syriske militær samt lokale og udenlandske allierede militser.

Ud over luftangreb er der ifølge observatoriet også blevet gennemført angreb med jord-til-jord-missiler. Det er endnu uvist, hvor missilerne er blevet affyret fra.

Det fremgår ikke umiddelbart, hvem eller hvad der har været mål for bombardementerne onsdag.

Rusland, der er en nær allieret med Syriens præsident, Bashar al-Assad, har siden forrige uge gennemført en lang række angreb mod Islamisk Stat og andre oprørsgrupper, der kæmper imod Syriens regeringshær.

Tirsdag angreb kampfly fra Rusland våbendepoter og køretøjer tilhørende Islamisk Stat i den historiske by Palmyra. Også i den nordlige Aleppo-provins blev Islamisk Stat ramt.

Ruslands indsats i Syrien har fået stærk kritik fra blandt andet USA, som leder en international koalition, der skal bekæmpe Islamisk Stat i Irak og Syrien.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip