Rusland gør klar til at ændre sin militærdoktrin

Rusland vil ændre sin militærdoktrin som svar på Nato's udvidelse og situationen i Europa og Ukraine, siger en sikkerhedsrådgiver i Kreml.

- Den kendsgerning, at Nato-medlemsstaternes militære infrastruktur kommer tættere på vore grænser, herunder via udvidelse, vil fastholde det som en af de eksterne trusler for den russiske føderation, siger Mikhail Popov.

Han sidder i ledelsen for Kremls sikkerhedsråd.

Nato-udvidelsen, han henviser til, gælder de østeuropæiske og baltiske lande, der inden for de sidste 15 år er blevet medlemmer af forsvarsalliancen. Næsten alle var tidligere domineret af Sovjetunionen.

Til nyhedsbureauet RIA nævner Popov USA's planer om et raketforsvar og situationen i Ukraine som andre trusler mod Ruslands sikkerhed.

Han fortæller ikke på hvilken måde, den russiske militærdoktrin skal ændres.

Nato bebudede mandag, at det vil forstærke sin tilstedeværelse i det østlige Europa for at beskytte medlemslandene.

Der skal etableres en udrykningsstyrke på flere tusinde soldater, der hurtigt kan udstationeres i Østeuropa og de baltiske lande i tilfælde af en truende konflikt med Rusland.

Prorussiske separatister i det østlige Ukraine er i krig med centralregeringen i Kijev, og Vesten mener, de har sikre tegn på, at russiske styrker deltager i krigen mod Ukraine.

/ritzau/Reuters