Rusland nægter at have sendt militærkonvoj ind i Ukraine

Ruslands forsvarsministerium afviser, at en militærkonvoj har krydset grænsen til Ukraine, sådan som den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, har påstået.

Det rapporterer det russiske nyhedsbureau Ria ifølge Reuters.

I en udtalelse oplyste Porosjenko tidligere fredag, at den ukrainske hær havde angrebet og ødelagt dele af en russisk militærkonvoj, der torsdag krydsede grænsen til Ukraine.

Men det har altså ikke noget på sig, lyder det nu fra styret i Moskva.

- Der var ikke nogen militærkolonne, der krydsede den russisk-ukrainske grænse - hverken om natten eller i løbet af dagen, siger forsvarsministeriet i en udtalelse og kalder de ukrainske beskyldninger for "en slags fantasi".

Den ukrainske præsident står imidlertid ikke alene med sin påstand om, at russiske køretøjer skulle have krydset grænsen til Ukraine.

Flere britiske journalister skal med egne øjne have set, hvordan en konvoj sent torsdag aften kørte ind i det uroplagede land.

Ifølge aviserne The Guardian og The Telegraph bestod konvojen blandt andet af pansrede mandskabsvogne. Journalister fra The Guardian talte 23 pansrede vogne med russiske kendetegn.

Også Litauens udenrigsminister, Linas Linkevicius, bekræftede fredag oplysningen og tilføjede, at der snarere er tale om 70 militære enheder.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip