Rusland: Nu må de snakke sammen i Ukraine

Sergej Lavrov, den russiske udenrigsminister, vil have de stridende parter i Ukraine til at snakke sammen for at løse deres uenigheder, der har kostet over 4000 mennesker livet siden april i år.

Det siger Lavrov i Moskva, Ruslands hovedstad, i forbindelse med et møde med sin gæst fra Tyskland, udenrigsminister Frank-Walter Steinmeier.

Lavrov mener, at efter parlamentsvalget i Ukraine og det valg, som de prorussiske separatister i det østlige Ukraine har holdt, må de kunne finde sammen i en dialog, der kan løse striden.

Han tilføjer, at Rusland står ved den såkaldte Minsk-aftale, der afstikker en våbenhvile i Ukraine - en våbenhvile, der dog er under betydeligt pres.

Det samme gør Tyskland.

- Vi ser fælles opgaver i at stabilisere situationen så hurtigt som muligt, i våbenhvilen og i at gennemføre flere af de skridt, der er i Minsk-aftalerne, siger Steinmeier ifølge det russiske nyhedsbureau Itar-Tass.

Men han siger også, at der ikke er grund til optimisme.

- Der er ingen grund til at være optimist i den nuværende situation. Hvis jeg var tilfreds med situationen, så ville jeg ikke komme her, siger han.

Nyhedsbureauet Reuters noterer sig, at både Steinmeier og Lavrov så utilpasse ud ved det fælles pressemøde i Moskva.

Tidligere tirsdag besøgte Steinmeier Ukraine for at drøfte krisen med ledelsen i Kijev.

Her talte Ukraines premierminister, Arsenij Jatsenjuk, ikke om forhandlinger med separatisterne, men snarere om forhandlinger med Rusland.

- Vi inviterer Rusland til seriøse forhandlinger på neutralt område. USA og EU hjælper os med dette, sagde han.

Striden i Ukraine har været med til at udløse det meget kølige forhold, der i denne tid er mellem Rusland og Vesten, og Steinmeiers besøg i Moskva er det første, som en så højtstående europæisk politiker aflægger i den russiske hovedstad siden juli.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip