Rusland og Ukraine udveksler fanger

10 russiske faldskærmstropper bliver udleveret til Rusland, mens russerne frigiver 63 ukrainske soldater, der har været tilbageholdt i landet.

- Vores kompetente organisation har netop udleveret 63 ukrainske soldater, som krydsede grænsen til Rusland den 27. august, siger den næstkommanderende i det russiske luftvåben Aleksej Ragosin ifølge det russiske nyhedsbureau Itar-Tass.

Ruslands beslutning om at udlevere de ukrainske soldater kommer, efter at Ukraine har valgt at frigive 10 russiske faldskærmstropper, der blev tilbageholdt af ukrainske myndigheder den 25. august.

- Forhandlingerne har været besværlige. Men i sidste ende sejrede den sunde fornuftigt, og alt endte godt, siger Ragosin.

Han tilføjer, at de russiske myndigheder har arbejdet hårdt for at få soldaterne ud af Ukraine, efter at de ifølge den næstkommanderende for vild og krydsede en umarkeret del af den russisk-ukrainske grænse.

- De (faldskærmstropperne, red.) er kede af, at alt er sket på denne måde. De vil nu modtage psykologhjælp og anden nødvendig hjælp, siger Ragosin.

Ifølge ham har de ukrainske soldater i Rusland opholdt sig i en midlertidig lejr i Ruslands sydlige Rostov-region.

/ritzau/Itar-Tass

 

Dagens Gossip