Rusland om Ukraine-krisen: EU bør skamme sig

Rusland kritiserer EU for at have indført nye sanktioner mod russiske ledere på grund af Moskvas rolle i Ukraine-krisen og siger, at "EU danser efter USA's pibe."

- EU burde skamme sig, hedder det i en erklæring fra det russiske udenrigsministerium.

I stedet for at tvinge kliken i Kijev til at sætte sig til forhandlingsbordet i det sydøstlige Ukraine og drøfte den fremtidige struktur for landet, så har vores partnere travlt med at komme med bud på nye uvenlige gestus rettet mod Rusland, hedder det i erklæringen fra udenrigsministeriet i Moskva.

Viceudenrigsminister Grigorij Karasin siger, at sanktionerne virker stik imod hensigten, og at de fører konflikten ind i blindgyde.

EU offentliggjorde tidligere tirsdag navnene på 15 russere, der bliver ramt af de sanktioner, som EU blev enige om mandag. Personerne bliver ramt af indefrysning af formuer og indrejseforbud til Vesten.

I forvejen er 33 personer fra Rusland og Ukraine sat på EU's sanktionsliste.

USA indførte ligeledes mandag nye sanktioner mod syv personer fra Kreml og mod 17 russiske virksomheder med bånd til den russiske præsident, Vladimir Putin.

De nye europæiske sanktioner er ikke så omfattende som dem, USA havde presset på for at få gennemført. Men det handler om at ramme Putins rige og indflydelsesrige venner.

- Hvis krisen eskalerer yderligere, så er der mulighed for, at vi går videre til fase tre. Indtil nu er der ikke tegn på nogen nedtrapning, så vi mener, at disse foranstaltninger i fase to er passende, sagde EU-Kommissionen mandag i en erklæring.

De såkaldte fase tre-sanktioner drejer sig blandt andet om mere vidtrækkende økonomiske sanktioner mod Rusland.

Den tredje fase kan ramme EU's handel med Rusland - for eksempel med eksport af våben og import af gas./ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip