Rusland sender soldater og krigsfly til Krim

Det russiske militær udstationerer 10 krigsfly, der kan medføre langtrækkende missiler, til halvøen Krim, som Rusland annekterede fra Ukraine for et år siden.

Det skriver det russiske nyhedsbureau Tass, som citerer en kilde i Ruslands forsvarsministerium.

- 10 TU-22M3 strategiske missilfly med lang rækkevidde bliver overført til Krimhalvøen i forbindelse med en uannonceret inspektion af kampberedskabet i Nordflåden og i separate enheder i det vestlige militærdistrikt, siger kilden til Tass.

Videre hedder det, at der sendes en enhed motoriseret infanteri fra det centrale militære distrikt til Krim inden for rammerne af den samme uannoncerede inspektion.

Kilden siger, at infanterienheden i øjeblikket er ved at bevæge sig mod Krim.

En motoriseret enhed er kendetegnet ved, at den bruger ikke-pansrede køretøjer.

Oplysningerne fra Tass kommer samme dag, som præsident Vladimir Putin har holdt en tale ved et stort arrangement i Ruslands hovedstad, Moskva, hvor etårsdagen for annekteringen af Krim er blevet markeret.

- Vi vil overvinde de besværligheder, som vi har skabt for os selv på det seneste, sagde Putin ironisk ifølge Tass, der videre skrev, at der var mødt omkring 110.000 mennesker op til Krim-arrangementet.

Han sagde videre, at omverdenens forsøg på at gøre livet mere besværligt for russere er "spild af tid".

- Vi vil selvfølgelig tage os af alle de problemer og besværligheder, der bliver forsøgt udefra. Det er generelt spild af tid, hvad Rusland angår, sagde præsidenten.

Det var tilsyneladende en henvisning til blandt andet de sanktioner, som EU og USA har indført mod Rusland i forbindelse med krisen i Ukraine.

Sanktionerne, sagde Putin, skaber nogen skade, men skaderne er ikke fatale.

- Tak for jeres støtte. Længe leve Rusland, sagde Putin.

/ritzau/

 

Dagens Gossip