Rusland stopper import af fødevarer fra EU og USA

07/08/2014 13:01

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Rusland sætter hårdt mod hårdt over for de lande, der har indført sanktioner mod landet i kølvandet på krisen mellem Rusland og Ukraine.

Landets premierminister, Dmitrij Medvedev, siger torsdag, at Rusland vil stoppe al import af frugt, grønt, kød, fisk, mælk og mejeriprodukter fra USA og EU, Australien, Canada og Norge. Det skriver Reuters.

- Rusland introducerer et fuldt embargo mod oksekød, svinekød, frugt og grønt-produkter, fjerkræ, fisk, ost, mælk og mejeriprodukter fra EU, USA, Australien, Canada og Norge, siger Medvedev i en tv-transmitteret tale.

Beslutningen kommer, efter at Ruslands præsident, Vladimir Putin, onsdag udstedte et dekret til sin regering om at forbyde eller begrænse import af fødevarer fra de lande, der har indført sanktioner mod Rusland.

- Der er ikke noget godt ved sanktioner, og det var ikke en let beslutning at tage, men vi blev nødt til at gøre det, siger Medvedev.

Forbuddet vil foreløbig løbe i et år og træder i kraft øjeblikkeligt.

Foruden det omfattende importforbud mod fødevarer siger Medvedev, at regeringen overvejer at forbyde flyselskaber fra EU og USA at foretage transitlandinger i Rusland på deres flyvninger til Asien. Men den beslutning er endnu ikke truffet, understreger han.

Derimod er det besluttet at forbyde transitflyvninger gennem Rusland for alle ukrainske luftfartsselskaber.

/ritzau/Reuters