Rusland strammer importforbud overfor Danmark

Rusland sætter fortsat hårdt mod hårdt over for de lande, der har indført sanktioner mod landet i kølvandet på krisen mellem Rusland og Ukraine.

Rusland vil således fra tirsdag stramme importforbuddet af landbrugsvarer overfor en række lande, heriblandt Danmark, oplyser Fødevarestyrelsen på deres hjemmeside.

Argumentet for at stramme forbuddet er angiveligt, at en række lande, der har eksporteret fødevarer til Rusland, ikke har opfyldt de russiske kriterier for import.

Fødevarestyrelsen har endnu ikke modtaget nogen konkrete informationer om omfanget af de kommende stramninger, og hvilke produkter der vil blive omfattet.

De russiske myndigheder har dog oplyst, at stramningerne bliver indført fra 21. oktober 2014.

Fødevarestyrelsen kan derfor ikke udelukke, at virksomheder, som har produkter på vej til Rusland, kan få problemer ved ankomsten til den russiske grænse.

Rusland har indført importforbud af en række landbrugsvarer fra USA, EU-landene, herunder Danmark, Canada, Australien og Norge.

7. august sagde premierminister Dmitrij Medvedev, at Rusland introducerer et fuldt embargo mod oksekød, svinekød, frugt og grønt-produkter, fjerkræ, fisk, ost, mælk og mejeriprodukter fra EU, USA, Australien, Canada og Norge.

Sidste år importerede Rusland fødevarer fra Vesten for næsten 96 milliarder kroner.

Efter Rusland indførte importforbuddet besluttede EU at indføre særlige støttemuligheder for europæiske landmænd, der rammes af det russiske importforbud.

EU-landmændene vil kunne få finansiel hjælp på op til 125 millioner euro (932 millioner kroner). Pengene vil kunne udbetales frem til slutningen af november.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip