Rusland: Svenskerne jager en hollandsk ubåd

Den mulige ubåd, som det svenske forsvar jagter i Stockholms skærgård, kommer efter alt at dømme fra Holland, mener en unavngiven embedsmand i det russiske forsvarsministerium.

- For at lette spændingerne i Østersøen og for at spare de svenske skattebetalere for penge vil vi anbefale, at man finder svar hos den hollandske flåde, siger kilden til det statslige russiske nyhedsbureau RIA Novosti.

Vedkommende påpeger, at en hollandsk ubåd i sidste uge var på opgave nær Stockholm, og at det er dennes aktiviteter, der har ført en storstilet eftersøgning med sig.

Fra det hollandske forsvarsministerium siger talsperson Marloes Visser imidlertid, at det næppe er tilfældet. Den hollandske ubåd var nemlig ikke i området, da et mistænkeligt fartøj skal være blevet set første gang fredag.

- Vi har haft en flådeøvelse i Østersøen i forbindelse med en international øvelse, men det sluttede i torsdags, siger han ifølge AFP.

Sverige har siden fredag ledt efter "fremmed aktivitet under vandet" ved Stockholm, hvilket i klar tale betyder jagt på en ubåd.

Ingen i den svenske Försvarsmakten har vovet at udtale ordet russisk, men det er underforstået, at det er en russisk ubåd, der jages.

Den formodede russiske ubåd er blevet set ved tre forskellige lejligheder siden fredag.

Den seneste observation kom det svenske forsvar i hænde klokken 10.15 søndag.

Søndag aften offentliggjorde de svenske myndigheder et billede af en mistænkelig genstand, som er taget søndag formiddag.

Ifølge kontreadmiral Anders Grenstad har fotografen, der er fra forsvaret, set noget på overfladen af vandet, og efter at han har taget billedet, synker det ned igen.

/ritzau/NTB

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip