Rusland tilbageholder to metrochefer efter ulykke

Russiske efterforskningsmyndigheder siger onsdag, at man tilbageholder to ledende metromedarbejdere i forbindelse med den voldsomme togulykke tirsdag, hvor 22 mennesker er omkommet og omkring 150 er kvæstede.

Den såkaldte Undersøgende Komité siger, at man har anholdt to mistænkte i sagen. En direktør for vedligeholdelse Valerij Bashkatov og hans vicedirektør Jurij Gordov.

- De tilbageholdte har allerede været til afhøring, siger komitéen i en udtalelse og tilføjer, at mændene snart formelt vil blive sigtet for sikkerhedsbrud.

Ulykken fandt sted under tirsdagens morgenmyldretid mellem stationerne Slavjanskij Boulevard og Park Pobedij i den vestlige del af Ruslands hovedstad Moskva.

Årsagen til ulykken er endnu ukendt. Russiske medier spekulerer dog i, at det kan skyldes et strømsvigt, da metrotoget bremsede kraftigt op ved ulykken, hvilket førte til, at adskillige togvogne blev afsporet.

Metroen i Moskva er ifølge BBC en af de ældste og største undergrundsbaner i verdenen.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip