Rusland tilføjer danske håndboldkvinder nyt EM-nederlag

12/03/2016

Heller ikke i hjemmekampen mod Rusland lykkedes det de danske håndboldkvinder at få point mod Rusland i EM-kvalifikationen.

Tre dage efter nederlaget til Rusland på udebane tabte Klavs Bruun Jørgensens amputerede mandskab i Næstved med cifrene 22-24 efter stillingen 8-14 ved pausen.

Den danske EM-billet kommer dog næppe i fare af den grund. Danmark ligger på andenpladsen i kvalifikationsgruppe seks, hvilket også er tilstrækkeligt til at kvalificere sig.

Danmark skal med andre ord blot sørge for at holde de to mindre håndboldnationer Portugal og Tyrkiet bag sig.

Danmark har fire point, mens Portugal, der søndag møder Tyrkiet, har to point på tredjepladsen.

Det var ingen hemmelighed, at landstræner Klavs Bruun Jørgensen op til kampen havde størst fokus på håndboldkvindernes forestående OL-kvalifikation.

Derfor havde han valgt at se bort fra Rikke Poulsen, Trine Østergaard, Ann Grete Nørgaard og Camilla Dalby.

Det kunne ses på et i forvejen svækket dansk hold, der kom til at hænge klart efter i perioder.

Danmark spillede som nat og dag i de to halvlege og kom stærkt tilbage efter pausen.

Rusland trak dog yderligere fra og var foran med otte mål i begyndelsen af anden halvleg, men Danmark fik med flere gode perioder reduceret til 14-18 og siden 17-19.

Med den flotte præstation i de sidste 20 minutter fik Danmark skabt spænding i slutfasen.

Danmark var blot bagud med et mål i det sidste minut, inden Rusland lukkede opgøret med den sidste scoring.