Rusland: Ukraine opsætter flere missilsystemer i Donetsk

Ruslands udenrigsministerium siger, at Ukraine er ved at opsætte missilsystemer nær byen Donetsk, der er kontrolleret af prorussiske separatister.

- Den ukrainske hær bliver ved med at opsætte Tochka U-raketsystemer såvel som Smerch (Tornado) og Uragan (der kan affyre flere raketter samtidig) nær Donetsk, lyder det i en skriftlig erklæring.

- Hvor mange flere liv vil disse våben kræve, lyder det videre.

Tidligere mandag indledte russisk militær en fem dage lang militærøvelse med deltagelse af blandt andet flere end 100 fly og helikoptere, oplyste en talsmand fra det russiske luftvåben tidligere på dagen.

Øvelsen vil finde sted i flere centrale og vestlige regioner, heriblandt de regioner der grænser op til Ukraine, lyder meldingen.

Rusland har siden annekteringen af den ukrainske Krim-halvø i marts ligget i strid med Ukraines regering. Ukraine og flere vestlige lande beskylder Rusland for at støtte separatister i det østlige Ukraine med våben og mandskab.

Rusland sagde i maj, at hæren havde trukket sine styrker tilbage fra grænsen nær Ukraine, men Nato har beskyldt Rusland for at have sendt nye soldater til området i juli.

Forholdet mellem Vesten og Rusland er blevet forværret, siden det malaysiske passagerfly MH17 styrtede ned i det østlige Ukraine den 17. juli.

EU har blandt andet udvidet sine sanktioner mod Rusland for at få Rusland til at stoppe med at støtte de prorussiske separatister i området.

Blandt de ramte er Ruslands største bank, Sberbank, der ikke længere har adgang til de europæiske kapitalmarkeder.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip