Rusland undsiger oprørsleder: Vi leverer ikke våben

Vladimir Putins talsmand afviser, at der er hold i en ukrainsk oprørsleders påstand om, at en stor sending russisk militærmateriel er på vej ind i det uroplagede østlige Ukraine.

Ifølge den selvudråbte premierminister og oprørsleder Alexander Sakhartjenko er 30 militære køretøjer og 120 andre stykker militært isenkram samt 1200 mænd med fire måneders militærtræning i Rusland ellers ved at blive leveret til Folkerepublikken Donetsk.

- Vi har gentagne gange gange sagt, at der ikke bliver sendt materiel derhen, siger Kreml-talsmand Dmitrij Peskov til en radiostation i Moskva.

Han kommer dog ikke ind på påstanden om, at våbnene skulle være ledsaget af mandskab, der har modtaget træning på russisk territorium.

- De slutter sig til os på det mest afgørende tidspunkt, sagde Alexander Sakhartjenko i en YouTube-video til sit parlament, der blev optaget fredag.

Rusland har gentagne gange afvist, at levere våben til oprørerne, men vestlige journalister har givet øjenvidneskildringer om russisk militærmateriel set på vej mod og på den anden side grænsen. Disse rapporter er af russiske regeringskilder blevet kaldt "fantasi".

/ritzau/AFP