Rusland vil i FN støtte bekæmpelsen af Islamisk Stat

Trods et stærkt nedkølet forhold til Vesten vil Rusland støtte en amerikansk resolution i FN's Sikkerhedsråd om at bekæmpe islamister, der fra udlandet drager i krig for oprørsgruppen Islamisk Stat.

Det oplyser det russiske udenrigsministerium til nyhedsbureauet Interfax.

- Stort set er det acceptabelt for os i den nuværende form, siger Ilja Rogatjev, der er kontorchef i det russiske udenrigsministerium.

USA har rundsendt et udkast til en resolution, som vil kræve, at lande "forhindrer og standser" islamister, der lader sig rekruttere og rejser til Mellemøsten for at slutte sig til ekstremistiske grupper som Islamisk Stat.

Den amerikanske regering satser på, at de 15 medlemmer af FN's Sikkerhedsråd vil vedtage resolutionen enstemmigt.

Den politiske dialog mellem USA og Rusland er stærkt aftagende, efter den amerikanske regering og EU har indført sanktioner over for Moskva for dets støtte til prorussiske separatister i Ukraine og manglende vilje til at finde en fredelig løsning på konflikten i landet.

Mange vesteuropæiske lande er stærkt bekymret over, at flere tusinde radikale muslimer fra deres egne lande er draget til Syrien og Irak og har sluttet sig til Islamisk Stat.

USA's præsident, Barack Obama, har erklæret krig mod Islamisk Stat, og en koalition af lande, heriblandt Danmark, har erklæret sig villig til at deltage i bekæmpelsen af de militante islamister i Irak.

USA siger, at det også er klar til at angribe Islamisk Stat i Syrien.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip