Rusland vil overveje flyangreb mod IS i Irak

Rusland vil overveje enhver anmodning fra den irakiske regering om at gennemføre flyangreb mod Islamisk Stat på irakisk jord.

Det oplyser det russiske udenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet RIA. Ministeriet har foreløbig ikke modtaget en sådan henvendelse fra Irak, hedder det.

Samtidig med at den russiske regering udtrykker interesse for en eventuel militær indsats i Irak, så siger den irakiske premierminister, Haider al-Abadi, at han vil hilse russiske flyangreb mod Islamisk Stat velkommen.

Abadi, der deltager i FN's Generalforsamling i New York, bliver spurgt, om han har diskuteret det med Rusland.

- Endnu ikke. Det er en mulighed. Hvis vi får tilbuddet, så vil vi overveje det, og jeg ville hilse det velkommen, siger Abadi.

RIA citerer udenrigsministeriet i Moskva for at sige, at det vil evaluere den "politiske og militære" logik i en sådan situation, hvis der faktisk skulle komme en anmodning fra den irakiske regering.

Der er ingen forklaring på, hvorfor det russiske udenrigsministerium har valgt at tænke højt om en mulig indsats i Irak.

Danske F-16-fly har i knap et år været indsat i operationer mod Islamisk Stat i Irak som en del af en amerikansk-ledet operation. Flyene og det danske personel afsluttede formelt missionen torsdag.

Rusland greb onsdag for første gang ind i den syriske konflikt og bombede flere mål i landet fra luften.

Ifølge den russiske regering var angrebene rettet mod militante islamister, men flere vestlige kilder og syriske oppositionsfolk har hævdet, at også moderate oprørere, der bekæmper præsident Bashar al-Assads regime, er blevet angrebet.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip