Ruslands Capello: Vores målmand blev blændet af laser

Ruslands målmand blev "blændet" af laserlys, da Algeriet scorede det afgørende mål, der sendte russerne ud af VM, siger holdets træner Fabio Capello.

Rusland og Algeriet spillede 1-1 i gruppeopgøret, der dermed sendte nordafrikanerne videre i turneringen, mens Capellos russiske mandskab må rejse hjem igen.

Russerne var foran 1-0, da målmand Igor Akinfeev efter 60 minutters spil ikke kom ud til en hjørnesparksbold, hvorefter Islam Slimani kunne heade bolden i mål.

Tv-billeder viste, hvad der så ud til at være grønt laserlys, der blinkede på målmandens krop, mens han forsøgte at komme ud til indlægget.

- Vores målmand var påvirket af en laser 10 sekunder før målet. Han blev blændet af en laser, der er billeder og videomateriale af det, siger Capello.

- Jeg leder ikke efter undskyldninger. Jeg accepterer nederlag, fortsætter træneren.

Det er ikke første gang, at Akinfeev har gjort sig uheldig bemærket under VM i Brasilien. I Ruslands første kamp i gruppe H mod Sydkorea lod han et spark fra Lee Keun-ho smutte imellem hænderne og i mål. Dermed kom Sydkorea foran i kampen, der endte 1-1.

Brugen af laserlys er et stigende problem i nordafrikansk fodbold. Sidste år fik lasere en uheldig hovedrolle i finalen i den afrikanske udgave af Champions League mellem Egyptens Al-Ahly og Sydafrikas Orlando Pirates, hvor tilskuere lyste med lasere i flere spilleres ansigter.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip