Ruslands premierminister: Sanktioner skader økonomien

Rusland kan blive tvunget til at ændre sit nationale budget for 2015, hvis de økonomiske betingelser ændres markant. Det siger premierminister Dmitrij Medvedev i et interview til flere russiske medier, hvori han konstaterer, at Ruslands økonomi bliver skadet af Vestens sanktioner.

- Hvis de økonomiske forhold ændres betydeligt, må vi tage vores økonomiske scenarier op til fornyet overvejelse og eventuelt træffe beslutninger om at ændre budgettet. Men det sker ikke endnu, siger den russiske regeringsleder.

USA's præsident, Barack Obama, siger, at han tvivler på, at den russiske leder, Vladimir Putin, vil ændre kurs i striden om Ukraine, før hans politik bliver udfordret af en dårlig økonomisk situation i Rusland.

Obama siger, at Putin står for "en nationalistisk, bagudskuende linje, som skræmmer nabolandene og undergraver Moskvas økonomi."

Udtalelserne fra den amerikanske præsident kommer samtidig med, at det står klart, at Rusland er på vej ind i recession. Den russiske økonomi kommer til at skrumpe 0,8 procent næste år, forudsiger landets viceøkonomiminister, Aleksej Vedev.

Det er konflikten med Ukraine og Vesten, som sammen med de lave oliepriser har sendt mørke skyer ind over den russiske økonomi, og det har fået landets økonomiministerium til at nedjustere sit vækstskøn for næste år.

Tidligere var det forventningen, at Rusland ville nå en vækst i bruttonationalproduktet på 1,2 procent, men internationale sanktioner, faldende oliepris og en svækket rubel ændrer markant på de udsigter.

- USA og EU må hurtigst muligt optø relationerne med Moskva trods spændingerne om Ukraine, siger den tidligere sovjetleder Mikhail Gorbatjov i en artikel, som er offentliggjort i dagbladet Rossiiskaja Gaseta.

83-årige Gorbatjov siger, at ud over de "skadelige sanktioner" er samarbejdet mellem Rusland og Vesten indstillet på vigtige områder som bekæmpelse af terror og klimaforandringer.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip