Russer får et halvt års karantæne: Kaldte dommer for klovn

Den russiske fodboldspiller og landsholdsanfører Roman Shirokov er blevet ramt af noget af en voldsom karantæne på et halvt år for at tale skidt om en dommer.

Shirokov, der til daglig tørner ud for Zenit St. Petersborg - også som anfører, kaldte efter en 1-1-kamp mod Amkar dommeren for en "klovn", da han talte med pressen.

Det russiske fodboldforbund har takseret den udtalelse til intet mindre end seks måneders karantæne og en bøde på 150.000 rubler - svarende til godt 25.000 kroner.

Han må spille med igen i kampe i maj 2014.

Zenit har offentliggjort nyheden. Klubben meddeler, at den etiske komité i det russiske fodboldforbund på et møde tirsdag kom frem til, at forseelsen skal straffes med et halvt års karantæne.

Det er langt fra første gang, Roman Shirokov gør sig uheldigt bemærket med sine udtalelser i pressen. Der har været flere episoder med uheldige udtalelser fra hans mund.

Tidligere i karrieren har han angiveligt lykønsket "svinene" fra Spartak Moskva med "det fortjente nederlag", ligesom andre modstandere har fået stikpiller og svinske bemærkninger fra Zenit-kaptajnen.

Men han kan altså finde ud af at spille fodbold, hvilket blandt andre de danske landsholdsspillere har måttet sande.

I 2012 var Rusland gæster i Parken til en testkamp, og her scorede Shirokov det første mål i den russiske 2-0-sejr.

Rusland er kvalificeret til VM i Brasilien næste sommer efter gruppesejr i kvalifikationen, hvor russerne endte et point foran Portugal i gruppe F.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip