Russere om tysk dopingdokumentar: Ren spekulation

Det har ikke gjort det store indtryk i Rusland, at den tyske tv-station ARD i en 60 minutter lang dokumentar fremlægger tungtvejende beviser for udbredt doping blandt russiske atletikudøvere.

Direktøren for det russiske antidopingagentur Rusada, Nikita Kamaev, afviser i hvert fald over for nyhedsbureauet AFP, at udsendelsen giver anledning til bekymring.

- Der er ingen konkrete dokumenter, der understøtter disse påstande.

- Og så længe, at der ikke foreligger nogen officiel forespørgsel fra det internationale antidopingagentur (Wada), anser vi ikke dette for andet end tankeløs spekulation, siger han til nyhedsbureauet.

Nikita Kamaev kan dog godt forvente at skulle forklare sig over for netop Wada, der i en pressemeddelelse fortæller, at man vil til bunds i sagen.

I den tyske dokumentar fortæller den russiske maratonløber Lilia Shobukhova blandt andet, at hun måtte betale 450.000 dollar i bestikkelse til atletikforbundet, så hun trods en række problematiske blodprøver alligevel fik lov at stille op for Rusland ved OL i London.

Og guldvinderen i kvindernes 800-meter-løb i London, Maria Savinova, fortæller i et videoklip, der er optaget med en mobiltelefon, at der ikke er nogen vej uden om doping, hvis man stiller op for Rusland.

/ritzau/

 

Dagens Gossip