Russerne ønsker svar på stigende priser fra Putin i tv-show

Det er vigtigt at få ændret strukturerne i Ruslands økonomi og undgå blot at trykke flere penge. Det siger præsident Vladimir Putin. Han forudsiger samtidig, at der vil komme vækst fra 2017.

Den russiske leder, der torsdag stillede op til et årligt tv-program, hvor befolkningen kan ringe ind og få svar på deres spørgsmål, fremhæver, at den russiske landbrugsproduktion er øget, selv om økonomien som helhed er i recession.

I tv-showet, som har været sendt 13 gange tidligere, havde russerne indsendt over en million spørgsmål om alt fra huller i vejen i Sibirien over økonomiske problemer til Moskvas konflikter med Ukraine. Et meget vendt emne er de stigende priser i landet.

Putin benyttede lejligheden til at blankpolere sit image som en stærk leder, der beskytter Rusland mod udenlandske trusler, samtidig med at han tager sig af befolkningens behov.

Om økonomien siger han, at han tillægger det stor betydning, at Ruslands liberale tidligere finansminister Aleksej Kudrin er medlem af præsidentens økonomiske ekspertråd.

- Kudrin er en af vor stærkeste og mest nyttige eksperter, hed det.

Om krigen i Syrien sagde Putin, at Rusland har trukket en betydelig del af sine styrker ud, men at det syriske militær nu er i en situation, hvor det kan udføre seriøse militære offensiver med støtte fra de tilbageværende russiske styrker.

Til et spørgsmål om, hvem Putin helst ville redde fra druknedøden - den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, eller Ukraines præsident, Petro Porosjenko, - lyder svaret:

- Hvis nogen har besluttet sig for at drukne, så er det ikke længere muligt at redde dem. Men vi er selvfølgelig klar til at give en hjælpende hånd, hvis vores partnere selv ønsker det.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip