Russisk ambassadør: Nej til bikere får konsekvenser

Det kan ikke undgå at få konsekvenser for det bilaterale samarbejde mellem Rusland og Polen, at Polen fortsat afviser at lade den russiske motorcykelklub Natulvene (Notjnie Volki) køre ind over den polske grænse på sin rejse mod Berlin.

Sådan advarer Ruslands ambassadør i Polen, Sergey Andreev.

Det sker, efter at motorcykelklubben mandag mødte den kolde skulder hos polske grænsevagter, da den forsøgte at krydse den russisk-polske grænse ved Brest, skriver det russiske nyhedsbureau Tass.

- Det er klart, at situationer som denne ikke går ubemærket hen i forhold til vores fremtidige relationer.

- 70-året for sejren over Nazityskland og alt, hvad der er forbundet med den, er så absolut et meget følsomt emne for os, siger ambassadøren tirsdag til den russiske tv-station Rossiya 1 TV.

Natulvene, der er støttet af præsident Vladimir Putin, har begivet sig ud på en rejse på to hjul fra Moskva til Berlin for at fejre 70-året for tyskernes overgivelse til de allierede den 9. maj 1945.

Ifølge Natulvene er motorcyklisterne ikke kun uønskede i Polen, men i hele EU.

På et pressemøde tirsdag beklager Natulvenes leder, Alexander Zaldostanov, sig over, at klubben ifølge de polske grænsevagter står på en liste over folk, der er forment adgang til Schengen.

- Vi er stygge, og vi bør ikke lukkes ind i Den Europæiske Union. Men vi er ikke bare to, eller 20, tilføjer Alexander Zaldostanov.

Tyskland har tidligere inddraget visaene fra adskillige af klubbens medlemmer.

- Denne 'russofobi' får ikke en god udgang. Det er gået hen og er blevet helt absurd, advarer Zaldostanov.

De russiske motorcyklister og Putin-tilhængere agter at fortsætte deres rejse mod Berlin. Men hvordan de har tænkt sig at nå målet i Berlin, ønskede Alexander Zaldostanov ikke at sige noget om.

- Jeg vil ikke afsløre nogen detaljer endnu, men vi fortsætter, understreger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip