Russisk handelsboykot presser danske landmænd

Den russiske boykot af fødevarer fra EU får presset til at stige på de danske landmænd, der producerer smågrise. Det skriver Jyllands-Posten.

Boykotten har betydet, at priserne på smågrise de seneste uger har været i frit fald i et marked, hvor panikken breder sig blandt sælgerne.

Priserne er ekstremt lave, og titusindvis af danske smågrise er på det nærmeste er usælgelige, skriver avisen.

Smågrisene hober sig op ude på gårdene, hvor der i løbet af kort tid vil opstå alvorlige pladsproblemer i staldene.

- Vi har lige nu 30.000 grise "hængende på tavlen". Det er grise, som det simpelthen har været umuligt at finde en køber til, selv om priserne er ekstraordinært lave, siger Peter Skov Madsen, direktør i SPF-Danmark, som er den største omsætter af danske smågrise, til avisen.

Situationen er opstået, fordi Rusland i forbindelse med konflikten i Ukraine har indført boykot af fødevarer fra EU.

Rusland indførte som modsvar på EU's sanktioner fra 7. august et importforbud af en række landbrugsprodukter og fødevarer fra EU. Også USA, Australien, Canada og Norge er ramt af sanktionerne. Forbuddet vil foreløbig løbe i et år.

Rusland er det næststørste marked for EU's landbrugssektor og aftager for en samlet værdi af 11,8 milliarder euro. Det svarer til 10 procent af den samlede eksport af landbrugsprodukter og fødevarer.

/ritzau/

Top partnere


BingoSjov.dk
Få op til 7.500 kr. i velkomstbonus + 150 GRATIS spins.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip