Russisk kampfly var to kilometer fra amerikansk fly i Syrien

Et russisk kampfly kom meget tæt på et amerikansk krigsfly i det syriske luftrum 10. oktober, fordi man ønskede at identificere det - "ikke for at skræmme det", hedder det i en meddelelse fra det russiske forsvarsministerium ifølge det statslige nyhedsbureau Itar-Tass.

Ministeriet siger, at et SU-30CM kampfly var to eller tre kilometer fra det amerikanske fly.

Washington sagde tirsdag, at det amerikanske og det russiske fly var inden for synsvidde af hinanden i det syriske luftrum, hvor de to tidligere koldkrigsfjender gennemfører rivaliserende bombetogter.

Moskva siger, at dets fly inden for det seneste døgn har gennemført 41 bomtogter mod 40 mål i Islamisk Stats infrastruktur i Aleppo, Idlib, Latakia, Hama og Deir Ezzor.

Det siger forsvarsministeriets talsmand, Igor Konasjenkov, til flere russiske nyhedsbureauer.

- Under angrebene har de russiske fly ødelagt værksteder og depoter nær Aleppo, hvor Islamisk Stat fremstillede sprængstoffer til brug i selvmordsbælter, siger talsmanden.

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, siger onsdag ifølge Reuters, at USA har afvist at sende en højtstående militær delegation til Moskva for at diskutere en dybere koordinering af kampene i Syrien, sådan som Moskva har foreslået det.

Militære delegationer fra de to lande koordinerer i begrænset omfang, men russerne ønsker en mere overordnet koordinering.

Lavrov sagde tirsdag, at USA heller ikke vil modtage en højtstående russisk delegation.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip