Russisk konvoj nærmer sig Ukraine - Putin rejser til Krim

En enorm konvoj bestående af 280 lastbiler med russisk nødhjælp ventes onsdag at nå det østlige Ukraine, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Regeringen i Kijev har imidlertid understreget, at de mange russiske køretøjer vil blive stoppet på grænsen og kræver, at nødhjælpen læsses om på Røde Kors-køretøjer.

De ukrainske myndigheder frygter, at der kan være våben skjult i nødhjælpsforsendelserne til de russisktalende indbyggere i den østlige del af landet, hvor regeringsstyrkerne rykker frem og presser de militante separatister.

Røde Kors siger, at organisationen er klar til at levere nødhjælpen, men kræver, at dets principper om neutralitet og upartiskhed respekteres. Principperne dækker desuden over sikker passage, da organisationen ikke accepterer væbnet eskorte.

På dagen hvor de mange russiske lastbiler ventes at nå den ukrainske grænse, indleder den russiske præsident, Vladimir Putin, et todages besøg på den annekterede ukrainske Krim-halvø ved Sortehavet, skriver nyhedsbureauet Itar-Tass.

Her vil præsidenten mødes med store dele af det russiske lederskab, herunder Ruslands sikkerhedsråd og medlemmer af parlamentet.

- Præsidenten ventes at have direkte samtaler med parlamentarikerne om vigtige forhold angående landets liv, siger en af Putins pressetalsmænd ifølge Itar-Tass.

Ved møderne vil også den russiske premierminister, Dmitrij Medvedev, være til stede.

Vladimir Putin har flere gange kaldt dele af Østukraine "Det Nye Rusland".

Hans annektering af Krim-halvøen i marts og den fortsatte støtte til de prorussiske separatister har forårsaget den største krise i forholdet mellem Vesten og Moskva siden den kolde krig.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip