Russisk krise laver ridser i lakken hos Jyske Bank

På trods af et begivenhedsrigt år med fremgang på bundlinjen er Jyske Bank blevet berørt af handelskrisen med Rusland, som i årets tredje kvartal er med til at øge nedskrivningerne på udlån.

Det fremgår af bankens regnskabstal for årets første ni måneder, der er præsenteret søndag eftermiddag.

I perioden har Jyske Bank foretaget nedskrivninger for 1236 millioner kroner, hvilket er næsten dobbelt så meget som de første ni måneder af 2013. Det er blandt andet krisen i forhold til den russiske handel, som har påvirket i årets tredje kvartal.

- Vi har ikke rigtig kunne mærke Rusland-krisen endnu. Men det er i stedet det, der hedder en tidlig hændelse, siger Anders Dam, ordførende direktør i Jyske Bank, til Ritzau.

Ifølge direktøren er banken begyndt at tage højde for, at især landbruget risikerer at blive ramt, hvis krisen med Rusland varer ved.

Nede på bundlinjen ser det straks bedre ud for banken, der i de første ni måneder har landet et resultat før skat på 3404 millioner kroner mod 1710 millioner kroner i samme periode i 2013.

- På grund af sammenlægningen med BRF Kredit vil vores regnskabsresultat i 2014 være påvirket af en masse engangseffekter. Men fremgangen er selvfølgelig stadig summen af de handlinger, vi har gjort, siger Anders Dam og tilføjer:

- Set i det lys er det klart, at vi er tilfredse med at præstere et resultat på 3,4 milliarder kroner før skat. Det har vi aldrig været oppe i nærheden af før.

Oprindelig var det først planen, at Jyske Bank skulle præsentere sine resultater onsdag den 29. oktober.

Men da banken har klaret sig fint igennem en helbredsundersøgelse sammen med en række andre banker i Danmark, så blev det besluttet at sende enkelte af resultaterne ud i samme ombæring, forklarer Anders Dam.

- Det hænger sammen med, at vi ikke vidste, hvordan vi ville falde ud i testen.

- Vi vil gerne give den information til de personer, der er inde omkring Jyske Bank, at de kan være helt trygge, og at alle de ting, Finanstilsynet har påpeget, er indarbejdet i regnskabet for tredje kvartal, lyder det fra direktøren.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip