Russisk marked fortsætter nedkøling for Danfoss

Den danske industrikoncern Danfoss starter året med et kvartal, der er præget af de svære markedsvilkår i Rusland.

Danfoss øger omsætningen takket være sidste års opkøb af en finsk virksomhed, men må notere sig et lavere resultat end samme periode sidste år. Alt i alt er koncernchef Niels B. Christiansen dog tilfreds, lyder det i en pressemeddelelse fra Danfoss.

- Som forventet førte den økonomiske afmatning i Rusland og især den omfattende devaluering af rublen i den sidste del af 2014 til en vis uro på markedet, hvilket har påvirket vores varmeforretning i regionen.

- Når man tager højde for det, har det alt i alt været en god start på året, siger Niels B. Christiansen.

Resultatet før skat endte på 783 millioner kroner i første kvartal. Det er seks procent mindre end samme kvartal sidste år.

Omsætningen landede på knap 9,4 milliarder kroner og voksede dermed 13 procent. Det skyldes blandt andet sidste års opkøb af den finske producent af frekvensomformere, Vacon.

Det er især Danfoss' aktiviteter inden for varmeindustrien, der lider under de svære tider i Rusland.

- Men markedet begynder at vise små tegn på bedring med mere stabile valutakurser.

- Danfoss har tidligere været igennem betydelige udsving på det russiske marked, og historien viser, at den rigtige strategi er at blive på markedet og forsvare den stærke markedsposition, lyder det i regnskabet.

Mens Danfoss fortsat har det svært i Rusland, så er der mere positive udsigter på andre markeder.

- I begyndelsen af 2015 har vi taget flere skridt til at positionere vores forretninger. Vi har fortsat fokus på profitabel vækst, og her er den spirende optimisme i Nordamerika og Europa også gode nyheder for os.

- Samtidig har vi fokus på at investere i vækstmuligheder som for eksempel i Indien, Tyrkiet og Mexico, siger Niels B. Christiansen.

Danfoss' omsætning voksede 12 procent i Tyrkiet og 22 procent i Indien, oplyser koncernen.

Danfoss har hovedsæde i Nordborg på Als, og koncernens mest kendte produkt er termostater til varmeregulering. Danfoss laver også produkter inden for sol- og vindenergi samt fjernvarme og fjernkøling.

/ritzau/

 

Dagens Gossip