Russisk militærchef: Vi har missilsystemer i Syrien

Rusland har sendt missilsystemer til Syrien for at beskytte sine styrker i området, oplyser chefen for det russiske luftvåben.

Generaloberst Viktor Bondarev begrunder beslutningen med, at kampfly risikerer at blive kapret i lande, der grænser op til Syrien, og blive brugt til angreb mod russiske styrker.

- Vi har set på alle de potentielle trusler. Vi har ikke kun sendt kampfly, bombefly og helikoptere, men også missilsystemer, siger han til avisen Komsomolskaja Pravda.

- Vi er nødt til at være forberedt, fortsætter han.

Ruslands militære involvering i krigen i Syrien er omstridt, da russerne beskyldes for primært at gå efter moderate oppositionsstyrker og dermed gå Syriens præsident, Bashar al-Assads, ærinde.

Tidligere torsdag var der forlydender om, at en delegation fra Den Frie Syriske Hær (FSA) havde indvilget i at mødes med repræsentanter fra det russiske udenrigs- og forsvarsministerium i næste uge i Abu Dhabi for at diskutere konflikten i Syrien.

Få timer efter afviser fire moderate oprørsgrupper meldingen over for nyhedsbureauet Reuters.

- De mødes med syrere, som ikke repræsenterer nogen, siger Fares al-Bayoush, som er leder af FSA-gruppen Fursan al-Haq.

Onsdag lød det fra USA's højest rangerende diplomatiske udsending til Mellemøsten, Anne Patterson, at mellem 85 og 90 procent af de russiske luftangreb, som er gennemført i Syrien, har ramt den moderate syriske opposition.

Ifølge hende er næsten alle russiske angreb i Syrien rettet mod moderate oprørsgrupper. Det sagde hun i en høring i den amerikanske kongres onsdag.

Ifølge USA har Ruslands luftkrig i Syrien forværret konflikten på en farlig måde.

Sidst i oktober sagde den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, i et interview på russisk tv, at russerne i sin indsats i Syrien ville støtte moderate oprørsgrupper med luftangreb mod Islamisk Stat.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip