Russisk skib på slingrekurs i Øresund

Kaptajnen på et russisk handelsskib kan imødese et bødeforlæg, efter at han lørdag formiddag blev grebet i spritsejlads i Øresund.

Skibet "Boris Vilkitskij" var på vej gennem Øresund i nordgående retning og nærmede sig Øresundsbroen, da det dansk-svenske overvågningssamarbejde observerede, at skibet sejlede "lidt besynderligt", da det var ud for Drogden, oplyser vagthavende hos Søværnets Operative Kommando.

Efter radiokontakt med skibets kaptajn, besluttede SOK, at der var grundlag for at undersøge, om skibets slingrekurs eventuelt skyldtes spiritus.

- Skibet fik besked på at kaste anker på Københavns Red, mens vi undersøgte sagen, siger vagthavende hos SOK.

Betjente fra Københavns Politi blev sejlet ud til skibet i et fartøj fra Marinehjemmeværnet. De har konstateret, at kaptajnen tilsyneladende sejlede med sprit i blodet. Derfor har en læge taget en blodprøve på ham for at få fastslået hans promille.

- Heldigvis var kaptajnen den eneste om bord, der var fuld, siger vagthavende.

I samråd med Søfartsstyrelsen blev det besluttet, at "Boris Vilkitskij" kunne sejle videre med overstyrmanden ved roret de næste 10 timer, mens kaptajnen sov rusen ud.

Når resultatet af blodprøven foreligger, vil promillen afgøre størrelsen af den bøde, som den russiske kaptajn vil blive præsenteret for, oplyser vagtchef Jens Kristiansen, Københavns Politi.

/ritzau/

 

Dagens Gossip