Russisk veteran på dobbeltarbejde skaffer tennistitel

Tennisveteranen Svetlana Kuznetsova er i fremragende form inden årets første grand slam-turnering, Australian Open, som går i gang i næste uge.

Fredag dansk tid vandt den 30-årige russer både semifinalen og finalen ved WTA-turneringen Sydney International.

I finalen knuste Kuznetsova på overbevisende maner kvalifikationsspilleren Monica Puig fra Puerto Rico med cifrene 6-0, 6-2 på under en time.

- Det føles, som om jeg var 16 år. Alt gik min vej. Jeg troede, jeg ville være træt, men jeg følte mig i fantastisk form.

- Det var en af mine bedste finaler, jeg følte mig virkelig godt tilpas, siger en lettet Kuznetsova ifølge Reuters.

Inden da havde Kuznetsova også slået den topseedede rumæner Simona Halep ud i semifinalen, som var udsat fra torsdag på grund af regn.

Halep, som er seedet som nummer to i Australian Open, var plaget af en mindre skade i akillessenen og tabte 6-7, 6-4, 3-6 efter næsten tre timer.

Dermed har Kuznetsova vundet to af de seneste tre turneringer, som hun har stillet op i. Hun vandt blandt andet også Kremlin Cup i Moskva i slutningen af sidste sæson.

Puig, der er nummer 94 i verden og kun har vundet en titel i karrieren, var aldrig i stand til at gøre indtryk på russeren, som nu har vundet 16 turneringer og er nummer 25 i verden.

Useedede Kuznetsova vandt de første ni partier, inden modstanderen kom på resultattavlen. Meget sigende lavede Puig en dobbeltfejl på den afgørende matchbold.

/ritzau/

 

Dagens Gossip