Rutineret tysker fortsætter hos Cult

Tyskeren Linus Gerdemann har indgået en ny toårig aftale med det dansk-tyske cykelhold Cult Energy-Stölting Group, som han skiftede til forud for 2015-sæsonen.

Hos Cult glæder sportsdirektør André Steensen sig over, at 33-årige Gerdemann også fremover kan supplere holdets mange yngre ryttere.

- I år har Linus været et værdifuldt aktiv for holdet. Vi har været i stand til at drage nytte af hans store erfaring og ekspertise ved afgørelserne i løbene, lige som han også selv har leveret gode resultater.

- Med det talent, vi har på holdet næste år, vil Linus spille en central rolle, og hans erfaring fra de store løb skal alle drage nytte af. Jeg tror, vi vil have en Linus Gerdemann på højeste niveau i 2016, siger André Steensen i en pressemeddelelse.

Selv håber tyskeren, at han får lov til at være kaptajn i flere løb.

- Vi har haft en god sæson, og jeg ser frem til at fortsætte arbejde med udviklingen af holdet. Vi har haft en god balance mellem unge og erfarne ryttere, og det ser ud som om, vi kommer til at have en masse talenter i 2016.

- Jeg håber, at jeg kommer til at spille en rolle som kaptajn, og jeg leverer resultater for holdet, siger Gerdemann.

I juni blev tyskeren samlet vinder af Luxembourg Rundt.

Tilbage i 2007 kørte Linus Gerdemann en enkelt etape i Tour de France for det daværende T-Mobile, efter han selv vandt 7. etape. Etapen efter tabte han førertrøjen til Michael Rasmussen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip