Ryanair går ind i britisk valgkamp i stærkt regnskab

admin

424 uger siden

|

23/05/2016

Dagens topnyheder

Det omdiskuterede irske lavprisflyselskab Ryanair har leveret endnu et år med markant vækst på trods af terror og strejker. Men i horisonten lurer briternes afstemning om EU, og det kan kaste grus i maskineriet.

Derfor fortæller Ryanair, der ledes af administrerende direktør Michael O'Leary, at selskabet aktivt vil føre kampagne for, at Storbritannien bliver i EU.

- Som Storbritanniens største flyselskab tror Ryanair meget på, at Storbritanniens fremtidige vækstudsigter er stærkere, hvis det forbliver i EU. Ryanair fører aktiv kampagne for, at der bliver stemt for at blive i EU den 23. juni.

- Hvis Storbritannien forlader EU, mener vi, at det vil skade den økonomiske vækst og forbrugertilliden de næste to til tre år, i takt med at udtrædelsen bliver forhandlet hjem under meget usikre markedsforhold, skriver Ryanair.

For nuværende går det dog flyvende for det irske lavprisselskab, der fløj 106,4 millioner passagerer i regnskabsåret 2016, der sluttede med marts.

Det blev til en omsætning på 6,5 milliarder euro og et nettoresultat på 1,2 milliarder euro - stigninger på henholdsvis 16 og 43 procent.

- 2016 var et år, hvor vi leverede en signifikant vækst i alle fire kvartaler, skriver Ryanair.

Resultaterne var dog lidt værre end ventet på aktiemarkedet, da billigere oliepriser trykkede billetpriserne, og terroranslaget i Bruxelles førte til mere end 500 aflyste fly.

Samtidig gav en række strejker blandt specielt franske flyveledere modvind.

Strejkerne er fortsat, og sammen med udsigten til et britisk valg vil det hæmme Ryanair i første kvartal.

For hele året venter Ryanair dog, at resultatet vil stige med lidt over 10 procent, og at antallet af passager vil stige.

Det skal hjælpes af, at Ryanair forventer at sænke sin gennemsnitlige billetpris med syv procent i år.

/ritzau/