Ryanair kræver skriftligt løfte: Drop konflikten

Ryanair-striden mellem det irske flyselskab og den danske fagbevægelse spidser til.

Flyselskabet kræver i en åben mail til den danske fagbevægelse fredag aften, at fagbevægelsen senest onsdag 15. juli klokken 17 underskriver, at den ikke indleder sympatikonflikt i København som varslet.

Hvis ikke Ryanair modtager et sådan løfte, vil selskabet lukke sin base i Billund klokken 24 fredag den 17. juli, lyder det i en meddelelse fra lavprisselskabet:

- Vi beklager, at vi er tvunget til dette tiltag af de vildledte danske fagforeninger. Selvom disse fagforeninger indrømmer, at de ikke har nogle medlemmer, der arbejder for Ryanair, har de tvunget os til at lukke vores ene base i København tirsdag den 14. juli.

- Medmindre de trækker deres trussel om sympatistrejke efter den dato tilbage (ved at bruge Billund-basen som undskyldning), vil vi også være tvunget til at lukke Billund-basen ved midnat fredag den 17. juli, lyder det fra Eddie Wilson, Ryanairs personaledirektør.

Det vil betyde, at selskabet flytter to af sine tre fly til London og et fly til Palma. Med andre ord vil der ikke være nogen fly eller nogen base i Billund fra klokken 01.00 lørdag den 18. juli. Det skriver selskabet i sit åbne brev.

Meldingen kommer, efter at flyselskabet tidligere på dagen meldte ud, at det flytter sin base i København til Kaunas i Litauen den 14. juli for at undgå fagbevægelsens sympatistrejker.

Eftersom den danske fagbevægelse stadig varsler sympatikonflikt mod selskabet i forbindelse med basen i Billund, kræver det irske selskab altså nu et skriftligt samtykke om, at der ikke bliver indledt en sympatikonflikt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip