Ryanair: Lukning i Billund koster 300-400 job

Skrevet af admin

14/07/2015

Dagens topnyheder

Ryanairs baselukning i Billund vil koste 300-400 job.

Sådan lyder vurderingen fra flyselskabets personaledirektør, Eddie Wilson, i forbindelse med et pressemøde i Billund tirsdag formiddag.

Her varsler det irske lavprisselskab, at man vil lukke sin base i Billund, hvis ikke fagbevægelsen senest onsdag aften dropper sin lovligt varslede blokade.

Lukningen vil betyde, at selskabets årlige passagertal i Billund falder fra omkring 700.000 om året til lidt over 300.000. Samtidig står flere af Ryanairs ruter til at lukke.

- Med 700.000 passagerer i Billund skaber vi i omegnen af 700 job. Når vi skærer ned til det halve, betyder det, at der forsvinder 300-400 afledte job ud over Ryanairs eget personale, siger Eddie Wilson.

Mens Ryanair vil fortsætte med at vokse i København, så drosles der altså markant ned i Billund fremover.

- Det er vi kede af, for vi har haft base i Billund i tre år uden problemer og med succes. Men når flyene ikke kan have base her, så bliver det for stort et puslespil at få til at gå op, siger Wilson.

Han er skuffet over, at beslutningen om at lukke basen i Billund efter al sandsynlighed bliver nødvendig.

- Det er bizart, at det på den måde er fagforeningsfolk i København, der skal bestemme Billunds skæbne, siger Eddie Wilson.

Her og nu lukker Ryanair to fly fra weekenden til Korfu og Chania i Grækenland. Dermed påvirkes 5000-10000 passagerer hen over sommeren.

Til vinter skæres fire planlagte ruter ned til en.

Om Ryanair på sigt vil bevare driften fra Billund kan Eddie Wilson ikke sige.

- Det håber jeg. Danskerne vil have billige billetter, og de vil gerne flyve med Ryanair. På sigt vil fagforeningerne tabe, for de kan ikke standse tiden og forsøge at fastholde tidligere tiders forretningsmodel, som de krampagtigt forsøger at gøre nu, siger han.

/ritzau/